Monday, February 5, 2007

Diferente de atitudine

Nevoile generale ale oamenilor de pretutindeni sunt : iubirea, sanatatea si bunastarea. Ordinea nu are importanta, ci echilibrul lor.
Toate acestea pot fi atinse in multe moduri.
Exista oameni bogati si saraci, tari bogate si tari sarace.
@ Diferenta dintre tarile bogate si sarace nu este data de vechimea lor. Exista tari vechi, de mii de ani dar care sunt sarace, ( India sau Egiptul ).
Exista tari noi , care nu au mai mult de 150 de ani, care sunt bogate, dezvoltate ( Australia, Noua Zeelanda).
@ Diferenta dintre tarile bogate si sarace nu este legata de resursele naturale.
Japonia detine un teritoriu mic, muntos, pe care nu se poate face agricultura, nu are petrol si nici alte resurse minerale. Este insa a doua putere economica a lumii,
teritoriul sau este ca o fabrica plutitoare, care importa materii prime din toata lumea, le prelucreaza, le exporta in toata lumea.
Elvetia nu are iesire la mare, dar are una dintre cele mai mari flote din lume, nu are cacao, dar face cea mai buna ciocolata din lume. In putinii sai kilometri patrati, creste vite si exporta produse lactate de o calitate greu de intrecut.
Cinstea, siguranta si munca au transformat-o in casa de bani a lumii.
@ Diferenta dintre tarile bogate si sarace nu este data nici de inteligenta oamenilor. De exemplu studentii din tarile sarace obtin rezultate excelente in munca lor. Cei care au intilnit manageri din tarile dezvoltate au observat ca nu exista nici o diferenta intelectuala notabila.
@ diferenta dintre bogati si saraci nu este data nici de rasa. In Europa Occidentala, "lenesi" precum africanii sau hispanicii sunt o parte tot mai insemnata a fortei productive a tarilor respective.
Si atunci ce face diferenta?
ATITUDINEA
oamenilor face diferenta.
O mare parte a oamenilor din tarile bogate respecta urmatoarele reguli :
- integritatea si cinstea
- responsabilitatea
- punctualitatea
- dorinta de perfectionare
- ordinea si curatenia
- respectul pentru legi si regulamente
- etica
- dragostea pentru munca facuta
- cheltuiala cu chibzuinta
In tarile sarace, doar o mica parte a populatiei se conduce dupa aceste reguli.
Suntem bogati sau saraci pur si simplu din cauza ATITUDINII noastre.
Acest articol a fost primit de pe net, autorul Cristian Cirstoiu, dorind ca ideile prezentate sa va fie de ajutor pe drumul spre o viata implinita .

No comments: